Adventsproject is bestemd voor St. Mission House

Nieuws

25 november 2015

Adventsproject is bestemd voor St. Mission House

Adventsproject voor Stichting Mission House

In de adventstijd wordt gecollecteerd voor een ziekenhuis in Nigeria van de Stichting Mission House. Deze stichting is opgericht door Stef Holling, oud-onderwijzer op de Jozefschool in Aalsmeer. Tijdens de vredesmaaltijd in september heeft de heer Holling ook gesproken over het project.

Het ziekenhuis, Helping Hands, wordt gebouwd aan de buitenrand van Ado Ekiti in Nigeria en wordt speciaal opgezet om de arme rurale bevolking in een wijde omtrek van de noodzakelijke medische hulp te voorzien. De situatie in Nigeria is zodanig dat veelal eerst betaald moet worden voor een medische behandeling, waardoor armere mensen vaak op traditionele genezers zijn aangewezen. Vooral botbreuken genezen daardoor niet goed met soms blijvende invaliditeit tot gevolg. Een Nigeriaanse arts en orthopedisch chirurg, dr. Dare, heeft altijd als droom gehad samen met zijn echtgenote die kinderarts is, een ziekenhuis te kunnen starten waar iedereen, arm of rijk, medische zorg kan krijgen. Inmiddels is de bouw al behoorlijk ver gevorderd.

Er wordt nu gewerkt aan de afwerking, stucwerk, vloeren en meer. De eerste patiënten worden mogelijk ontvangen in de loop van 2016. Van de Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer wordt een bijdrage gevraagd voor de stroomvoorziening, die middels zonnepanelen wordt gerealiseerd.

Tijdens de adventsdienst op 6 december zal Stef Holling meer komen vertellen. Er is een aanvraag ingediend bij de OSA voor verdubbeling van het opgehaalde bedrag.

Op www.freewebs.com/gambiamission is meer te lezen over het project en de stichting.

« Terug

Agenda

14
december

Kring Oase

Aanvang 14:30 uur

Lees verder >

Nieuws

4 december 2017

Familiekerstfeest onder de boom

Op zondag 17 december om 16.00 uur

Lees verder >

3 december 2017

Adventsproject 'Hart voor onderwijs' in Nepal

Lees verder >

27 november 2017

Prijswinnaars van de bazar

Lees verder >

13 november 2017

Films en interviews 75 jaar kampen

Lees verder >

30 oktober 2017

De beuk is gekapt

Lees verder >

Preken

Levenslicht

9 december 2017

Levenslicht nr. 7 - oktober/november 2017

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35