Open gemeenteavond met Bert Ydema

Actueel

Nieuws

25 februari 2013

Open gemeenteavond met Bert Ydema

Tuinier je fit en groen: Gemeenteavond met Bert Ydema

Op dinsdag 12 maart is meester Bert Ydema bij ons te gast. Tijdens de lezing die gegeven wordt zal Bert Ydema ingaan hoe hij als jochie gegrepen werd door de natuur in Amsterdam-Zuid. Toen hij later naar de R.M.T.S. in Aalsmeer ging en daar een aantal stagebedrijven bezocht om uiteindelijk bij de Firma Kooij een jaar vertegenwoordiger te worden in anjerstekken, kwam hij erachter dat zijn hart meer uitging naar het groene onderwijs. Meester Bert gaf 40 jaar lang natuur- en milieuonderwijs aan duizenden basisschoolleerlingen in Amsterdam.

In zijn verhaal zal hij proberen om een paar bijzondere voorvallen te bespreken die zich in de 40 jaar schooltuinonderwijs voordeden. 40 jaar wonen en werken op anderhalve hectare Amsterdamse natuur hebben meester Bert vele ideeën en inzichten verschaft. De wereld om je heen met alle natuurlijke processen die zich afspelen, kan een mens tot bezinning en een gezonde levenshouding brengen.

Tot slot zal hij ingaan op zijn Almere-periode, de periode vanaf zijn pensionering over de betrokkenheid bij de oprichting van de stichting Doe Groen, die de ambitie heeft om in Nederland Urban Green Courts te ontwikkelen.

Green Courts zijn kleine tuinen in steden, die de mogelijkheid bieden om kleinschalig, alleen of in gezinsverband, milieuvriendelijk bloemen en groenten te verbouwen. Met als achterliggende gedachte, mensen in de natuur bij elkaar te brengen. Dit kan mogelijk leiden tot sociale cohesie, zeker wanneer er aan het oogsten de mogelijkheid toegevoegd wordt om met elkaar te koken en te eten. Het motto van zijn laatste boek is dus ook “Achter de geraniums vandaan”, beweeg regelmatig en gebruik gezonde voeding.

U bent van harte uitgenodigd voor deze bijzondere lezing. Vanaf 19.45 uur staat de koffie en thee klaar, het programma begint om 20.00 uur. Iedereen is van harte welkom op deze gemeenteavond.

 

« Terug

Agenda

25
maart

Kerkdienst | ds. Liesbet Geijlvoet - Palmzondag

Aanvang 10:00 uur

Lees verder >

Nieuws

22 februari 2018

Gebedsmoment veertigdagentijd

Lees verder >

18 februari 2018

Veertigdagentijdproject voor Stichting Vluchteling Studenten UAF

Lees verder >

4 februari 2018

Nieuwe flyer met activiteiten van februari t/m september

Lees verder >

30 januari 2018

Passieronde veertigdagentijd

Start op 21 februari

Lees verder >

Preken

Levenslicht

10 maart 2018

Levenslicht nr. 1 - januari/februari 2018

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35