Driemaal deurcollecte voor Syrische kinderen

Actueel

Nieuws

25 januari 2014

Driemaal deurcollecte voor Syrische kinderen

Deurcollecte: Syrië naar school, collecte op 26 januari, 2 en 9 februari Syrië in oorlog.

En oorlog betekent vluchtelingen. Mensen proberen aan het geweld en de wandaden te ontsnappen en laten alles achter zich. Hele families gaan op een onzekere reis die in veel gevallen eindigt in vluchtelingenkampen. Ook worden veel mensen in het land zelf opgevangen in scholen, of wonen min of meer illegaal in de omliggende landen en proberen daar de kost te verdienen. Vooral de kinderen zijn de dupe. Kinderen horen samen te spelen en samen te leren. Spelen zal in sommige gevallen nog wel mogelijk zijn, maar onderwijs? Juist nú is onderwijs voor kinderen heel belangrijk. Het is geen uitzondering dat Syrische kinderen al in geen drie jaar naar school zijn geweest. In het buitenland kunnen ze niet naar school omdat ze niet de juiste papieren hebben. De scholen in het land zelf hebben óf weinig geld voor leermiddelen óf het schoolgebouw kan niet gebruikt worden.

Op genoemde data gaan we een extra collecte bij de uitgang houden om onderwijs voor deze kinderen mogelijk te maken. Het geld zal worden verdeeld tussen de dorpsschool(en) in de streek waar Kamal, de man van ds. Liesbet vandaan komt, o.a. voor de aanschaf van leerma- teriaal en andere kosten. Het andere deel zal gaan naar scholen voor vluchtelingkinderen. In bijvoorbeeld Libanon en Turkije zijn particuliere initiatieven om de vluchtelingkinderen onderwijs te geven. Het geld zal zeker aankomen. Via persoonlijke contacten en de contacten van IKV PAXCHRISTI komt het geld in zijn geheel bij de scholen terecht. De opbrengst van deze collecte zal door penningmeester van onze gemeente worden verdubbeld. Ook de collectes die eventueel bij kringen worden gehouden voor dit project zullen worden meegenomen.

Juist in de bedreigende en uitzichtloze situatie is het voor kinderen belangrijk om een venster op de wereld en de toekomst open te houden. En wat biedt dat nou beter, dan de wereld van school? Immers, zij moeten niet alleen lichamelijk de oorlog overleven, maar hun geestelijke veerkracht mogen ze zeker niet verliezen!!! (http://www.ikvpaxchristi.nl/actueel/nieuwsberichten/ne-derlandse-kindertekeningen-voor-syrische-scholen)

« Terug

Agenda

20
februari

Bijbelavondkring

Aanvang 20:00 uur

Lees verder >

Nieuws

4 februari 2018

Nieuwe flyer met activiteiten van februari t/m september

Lees verder >

30 januari 2018

Passieronde veertigdagentijd

Start op 21 februari

Lees verder >

21 januari 2018

Oecumenische viering van 21 januari terug te beluisteren

Lees verder >

Preken

24 december 2017

Preek 24-12-2017 | Br. M. Hofman

Lees verder >

Levenslicht

10 maart 2018

Levenslicht nr. 1 - januari/februari 2018

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35