Concert van het Hesston College koor op donderdag 15 mei

Nieuws

23 april 2014

Concert van het Hesston College koor op donderdag 15 mei

Op donderdagavond 15 mei zal het Hesston College koor uit Kansas, Amerika, een concert geven in de Doopsgezinde Kerk. Met het programma: ‘Songs of a Wayfahrer - Liederen van een Pelgrim’, maken ze een concerttour door Europa en doen als eerste Aalsmeer aan.

Het Hesston College uit Kansas trekt naast Amerikaanse studenten ook jonge studenten uit meer dan 18 landen. Muziek staat hoog in het vaandel van deze universiteit, die een eeuw geleden gesticht werd door Mennonieten, van oorsprong afkomstig uit Zwitserland en Duitsland. Het internationale koor staat onder de bezielende leiding van Bradley Kauffman en Ken Rodgers en zingt op hoog niveau.

Het zingt werken uit verschillende perioden en stijlen, van Renaissance tot 20ste eeuwse muziek. Met het programma ‘Liederen van een Pelgrim’ worden liederen uitgevoerd van onder meer Palestrina, Rheinberger, Sweelinck, en geestelijke muziek en spirituals uit de Verenigde Staten.

Het koor is twee dagen te gast bij de Doopsgezinde Gemeente in Aalsmeer. De koorleden worden ondergebracht bij gastgezinnen. Het koor arriveert woensdag en wordt verwelkomd met een maaltijd in de Bindingzaal. De volgende optredens zijn in Joure en Terband en daarna reist het koor door naar Duitsland. In 2007 gaf het studentenkoor ook al een concert in Aalsmeer.

« Terug

Agenda

22
maart

Kring Oase

Aanvang 14:30 uur

Lees verder >

Nieuws

22 februari 2018

Gebedsmoment veertigdagentijd

Lees verder >

18 februari 2018

Veertigdagentijdproject voor Stichting Vluchteling Studenten UAF

Lees verder >

4 februari 2018

Nieuwe flyer met activiteiten van februari t/m september

Lees verder >

30 januari 2018

Passieronde veertigdagentijd

Start op 21 februari

Lees verder >

Preken

Levenslicht

10 maart 2018

Levenslicht nr. 1 - januari/februari 2018

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35