Adventsproject 2012 bekend bestemd voor SMALL

Nieuws

22 november 2012

Adventsproject 2012 bestemd voor SMALL

SMALL, adventsproject 2012

Het doel waar we de komende adventstijd voor willen collecteren is ver van hier, namelijk in Nepal in Azië. Nepal ligt ingeklemd tussen India en Tibet en is vooral bekend om het Himalayagebergte. Maar Nepal kent ook problemen: er zijn veel vluchtelingen uit Tibet, er heerst een burgeroorlog en er is grote armoede, vooral op het platteland waar bijna de helft van de kinderen ondervoed is.

In Kathmandu, de hoofdstad van Nepal, staat het Kanti Kinderziekenhuis, het enige kinderziekenhuis in Nepal, met 250 bedden. Er is een oncologieafdeling met 10-14 bedden. Acute Lymfatische Leukemie (ALL) is de meest voorkomende vorm van kanker bij kinderen en dat is in Nepal niet anders. Wat wel anders is, is dat de meeste mensen in Nepal de behandeling van deze ziekte voor hun kind niet kunnen betalen. Een groep coassistenten die in het Kanti Kinderziekenhuis stage hebben gelopen, hebben daartoe een stichting opgericht: SMALL, Stichting Medicine for ALL.

De stichting zorgt ervoor dat de behandeling van kinderen met ALL in Nepal betaald wordt als de ouders daartoe niet in staat zijn. Sommige ouders betalen een gedeelte zelf. De totale behandeling, vaak een combinatie van chemotherapie en bestraling, duurt tussen de 24 en 36 maanden en kost in Nepal 350 dollar, wat daar een gigantisch bedrag is (ter vergelijking: het gemiddelde jaarinkomen van het hoofd van een gezin in Nepal bedraagt 240 dollar, op het platteland zelfs 110 dollar). De mogelijkheid van een behandeling geeft de kinderen, die anders bijna zeker zouden overlijden, een kans op genezing van meer dan 75%.

Er zal vier keer gecollecteerd worden, op de vier adventszondagen, te beginnen op 2 december. Voor meer info: www.medicineforall.nl.

In de dienst van 9 december komt er iemand vertellen over het project.

« Terug

Agenda

22
maart

Kring Oase

Aanvang 14:30 uur

Lees verder >

Nieuws

22 februari 2018

Gebedsmoment veertigdagentijd

Lees verder >

18 februari 2018

Veertigdagentijdproject voor Stichting Vluchteling Studenten UAF

Lees verder >

4 februari 2018

Nieuwe flyer met activiteiten van februari t/m september

Lees verder >

30 januari 2018

Passieronde veertigdagentijd

Start op 21 februari

Lees verder >

Preken

Levenslicht

10 maart 2018

Levenslicht nr. 1 - januari/februari 2018

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35