Zin-Inn: Lezing door Joke Hermsen op 20 maart

Nieuws

22 februari 2014

Zin-Inn: Lezing door Joke Hermsen op 20 maart

Schrijfster en filosofe Joke Hermsen vertelt over haar boek 'Stil de tijd'. In dit veelgeprezen boek neemt Joke Hermsen het verschijnsel, geen tijd hebben, kritisch onder de loep. Vanuit het gedachtegoed van denkers als Henri Bergson, Ernst Bloch en Peter Sloterdijk ontwikkelt zij een nieuwe visie op dit fenomeen en brengt zij onderscheid aan tussen kloktijd en innerlijke tijd. Ze benadrukt het belang van onthaasting, rust, verveling en aandacht. Haar nieuwe boek komt half november uit en is een verzameling essays onder de titel '(N)iets ontbreekt ons - over hoop bezieling en empathie'. In 'Stil de tijd' noemde Joke Hermsen stilte, rust, traagheid en verveling voorwaarden voor werkelijke creativiteit en helder nadenken. Zij pleitte voor niets minder dan een langzame toekomst. Maar wat gebeurt er na de rust? Welke nieuwe denkrichting moet er gekozen worden opdat er werkelijk iets verandert en er niet alleen een rustiger, maar ook een duurzamer en evenwichtiger samenleving ontstaat?

De lezing begint om 20.00 uur, vanaf 19.30 uur is er koffie en thee. Toegangsprijs € 5,-. U bent van harte welkom de lezing bij te wonen.

Deze activiteit wordt georganiseerd door de Zin-Inn van de Doopsgezinde Gemeente m.m.v. Boekhuis Aalsmeer. De Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer biedt open ruimte voor ontmoeting en gesprek. Het Zin-Inn programma is samenbindend en vredestichtend en spitst zich toe op geloof, zingeving en maatschappij. De Zin-Inn groeit vanuit een doopsgezinde visie op mens en wereld.

 

De foto van Joke Hermsen is gemaakt door Tessa Posthuma de Boer.

« Terug

Agenda

13
december

Plantenactie bezoekcommissie

Aanvang 10:00 uur

Lees verder >

Nieuws

4 december 2017

Familiekerstfeest onder de boom

Op zondag 17 december om 16.00 uur

Lees verder >

3 december 2017

Adventsproject 'Hart voor onderwijs' in Nepal

Lees verder >

27 november 2017

Prijswinnaars van de bazar

Lees verder >

13 november 2017

Films en interviews 75 jaar kampen

Lees verder >

30 oktober 2017

De beuk is gekapt

Lees verder >

Preken

Levenslicht

9 december 2017

Levenslicht nr. 7 - oktober/november 2017

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35