Afscheid zr. Marina Broere als organist

Nieuws

16 februari 2011

Afscheid zr. Marina Broere als organist

Afgelopen zondag 13 februari werd in de Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer afscheid genomen van de organist Marina Broere. 20 jaar lang heeft zij vele diensten met haar orgelspel begeleid en heeft zij met haar muzikaliteit veel voor de Gemeente betekend.

Tijdens de afscheidsdienst stond muziek centraal. Het kerkkoor van de Gemeente, onder leiding van dirigent Peter Veenhuizen, bracht enkele prachtige stukken van Tchaikovsky, Scarlatti en Charles Counod ten gehore en Marina zong zelf mee. De dienst werd voor deze gelegenheid geheel begeleid door dochter Wilma Broere op de piano. Er werden mooie liederen gezongen en ook de overdenking van ds. Liesbet Geijlvoet stond in het teken van het lied. Marina werd met warme woorden toegesproken door Yvonne Lamers vanuit de kerkenraad. Zij schetste kort haar levensloop en vertelde dat Marina van huis uit al gestimuleerd werd om muziek te maken. Na haar huwelijk met Jan Broere sr. kwamen zij in Aalsmeer wonen, zij kregen vier kinderen en in deze periode was daarvoor wat minder tijd. Maar toen de kinderen op pianoles gingen, pakte Marina de draad weer op en werd zij op verschillende wijze muzikaal actief in Aalsmeer. 10 jaar lang begeleidde zij op de piano het koor Vivace, tot voor kort begeleidde zij het Seringenkoor en tot op de dag van vandaag zingt zij in het doopsgezinde kerkkoor.

Vanaf 1991 heeft Marina de diensten in de Doopsgezinde Gemeente begeleid, eerst een poosje op de piano, toen de Doopsgezinde kerk werd gerestaureerd, en later op het orgel. Marina kreeg orgelles van Henk Trommel, zij volgde een organistencursus bij Dick Klomp in de Singelkerk in Amsterdam en ook volgde zij een opleiding bij de Hervormde kerk in Purmerend. Heel veel tijd en energie heeft zij gestoken in het voorbereiden van de diensten. Zij is een bevlogen amateur, niet zo sterk in improviseren, maar ambitieus en met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Zij vond het fijn een doel voor ogen te hebben en daarvoor hard te studeren.

Dankbaar werd teruggekeken op al de jaren, waarin zij met zoveel inzet, doorzettingsvermogen en trouw in de Doopsgezinde Gemeente heeft gespeeld.

Met een cadeau en een prachtig veelkleurig boeket werd Marina in het zonnetje gezet.

Na afloop van de dienst was er koffie met daarbij heerlijk door de koorleden zelfgemaakt gebak. Velen maakten van de mogelijkheid gebruik Marina de hand te drukken.

Marina Broere heeft als organist van de Doopsgezinde Gemeente een stapje teruggedaan, maar gelukkig is zij nog wel bereid om in haar gemeente in te vallen.

 

Dit fotoalbum is alleen aan de kant van de bezoeker zichtbaar.

« Terug

Agenda

22
maart

Kring Oase

Aanvang 14:30 uur

Lees verder >

Nieuws

22 februari 2018

Gebedsmoment veertigdagentijd

Lees verder >

18 februari 2018

Veertigdagentijdproject voor Stichting Vluchteling Studenten UAF

Lees verder >

4 februari 2018

Nieuwe flyer met activiteiten van februari t/m september

Lees verder >

30 januari 2018

Passieronde veertigdagentijd

Start op 21 februari

Lees verder >

Preken

Levenslicht

10 maart 2018

Levenslicht nr. 1 - januari/februari 2018

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35