Bestemming adventsproject: Stichting Schoolproject EthiopiŽ

Nieuws

15 november 2016

Bestemming adventsproject: Stichting Schoolproject EthiopiŽ

Onderwijs creëert kansen voor kansloze kinderen in Ethiopië.
De Stichting Schoolproject Ethiopië (SSE) steunt al jaren in West Wollega (bij de Soedanese grens) heel arme kinderen door het financieren van hun schoolgeld, schoolkleding, schoeisel en een dagelijkse warme maaltijd.
Deze goed georganiseerde club vrijwilligers is inmiddels zeer ervaren in deze hulpverlening en zorgt ervoor dat de donaties zoveel mogelijk rechtstreeks bij de scholen komen. Deze efficiënte gang van zaken zorgt voor lage kosten en geeft een directe controle op de bestedingen.
Het Nederlandse SSE-bestuur neemt jaarlijks met de scholen door hoe per leerling de stand van zaken is. Naast deze controle wordt zo bovendien ter plekke kennis opgedaan van de omstandigheden waaronder de mensen leven.
Mede op basis van die kennis organiseert SSE hulpacties aan de zogenaamde school gerelateerde projecten zoals met betrekking tot de watervoorziening, de toiletten en de lerarenhuisvesting.
Ons adventsproject concentreert zich op de directe hulp aan kinderen.
SSE biedt aan 350 kinderen steun. Per kind op de lagere school is jaarlijks € 100,- nodig; een kind op vervolgonderwijs vergt € 180,-. Soms moet een kind ook gesteund worden in de huisvestingskosten. Het zijn in onze Westerse wereld relatief lage bedragen per kind die toch een enorm effect kunnen hebben.
Als we uitgaan van een gemiddeld bedrag van € 140,- per kind dan moet het toch mogelijk zijn voor dit vrolijke adventsproject een bedrag voor 15 kinderen bij elkaar te krijgen?
Zie ook: http://www.schoolprojectethiopie.nl/

Op 27 november en op 4, 11 en 18 december wordt er gecollecteerd voor dit project. Op 4 december komt er iemand in de open ruimte van de kerkdienst iets over het project vertellen.

« Terug

Agenda

14
december

Kring Oase

Aanvang 14:30 uur

Lees verder >

Nieuws

4 december 2017

Familiekerstfeest onder de boom

Op zondag 17 december om 16.00 uur

Lees verder >

3 december 2017

Adventsproject 'Hart voor onderwijs' in Nepal

Lees verder >

27 november 2017

Prijswinnaars van de bazar

Lees verder >

13 november 2017

Films en interviews 75 jaar kampen

Lees verder >

30 oktober 2017

De beuk is gekapt

Lees verder >

Preken

Levenslicht

9 december 2017

Levenslicht nr. 7 - oktober/november 2017

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35