Dinsdag 5 november: Lezing Martine Vonk over duurzaam leven

Nieuws

15 oktober 2013

Dinsdag 5 november: Lezing Martine Vonk over duurzaam leven

Martine Vonk - foto Gert-Jan van der Tuuk

5 november: Lezing Martine Vonk over duurzaam leven, lessen van benedictijnen, amish en moderne gemeenschappen

Moeten we voortaan in een amish koetsje naar het werk?

De auto verruilen voor een amish koets hoeft niet, maar wat wel kan, komt milieudeskundige Martine Vonk uitleggen op dinsdagavond 5 november in de Bindingzaal van de Doopsgezinde Gemeente in Aalsmeer. Martine Vonk heeft een studie gedaan bij gemeenschappen als de Amish en kloosterordes van de franciscanen en benedictijnen. Zij keek hoe die omgingen met het milieu. Wat kunnen wij daarvan leren?

Martine Vonk is gepromoveerd aan de VU bij het Instituut voor Milieuvraagstukken en het Blaise Pascal Instituut en per 1 april 2013 is zij benoemd als lector Ethiek en Technologie bij de Saxion Hogeschool in Deventer. Daar houdt ze zich bezig met de vraag hoe technologische middelen en mogelijkheden bijdragen aan de kwaliteit van leven van mens en natuur. Daarnaast werkt ze vanuit haar eigen bedrijf als inspirator, onderzoeker en adviseur.

Duurzaamheid is inmiddels een veel gebezigd woord. CO2 -reductie, is dat duurzaam? Ja, dat ook, maar het is zo oneindig veel meer. Tijdens onze dagelijkse bezigheden zijn er zoveel keuzes die we kunnen maken in het kader van duurzaamheid. Maar hoe herkennen we die keuzemomenten en hoe gaan we daar dan mee om? En is duurzaamheid eigenlijk iets van deze moderne tijd?

Passie voor duurzaamheid
Martine Vonk spreekt regelmatig over thema’s die raken aan duurzaamheid en waarden. Tijdens haar zoektocht naar wat mensen inspireert tot het maken van duurzame keuzes heeft zij de unieke kans gekregen om enige tijd te verblijven bij diverse gemeenschappen waar anderen niet zo snel aan zullen denken. Dinsdagavond 5 november is dé gelegenheid om haar verhaal te horen en haar vragen te stellen.
De bijeenkomst wordt gehouden in de Bindingzaal van de Doopsgezinde Gemeente aan de Zijdstraat 55 te Aalsmeer. Vanaf 19.30 uur staan koffie en thee klaar. De lezing begint om 20 uur. In verband met de verwachte grote belangstelling wel graag vooraf opgeven door een mailtje te sturen naar cie-duurzaamheid@dgaalsmeer.nl of te bellen naar 0297-321538.
Na afloop van de bijeenkomst wordt een vrijwillige bijdrage voor een duurzaam doel gevraagd, te weten: www.solarforsyria.org

Deze actie start op 25 november: voor elke WakaWaka solar lamp of Waka Waka solar oplader die je aanschaft, wordt er een gedoneerd aan een van de Syrische vluchtelingenkampen. Wij proberen de door ons aangeschafte lampen/opladers ook rechtstreeks door WakaWaka naar die kampen toe te laten sturen. Zie ook:  http://waka-waka.com

 

 

 

« Terug

Agenda

18
juni

Zin-Inn cursus: Sacrale dans

Aanvang 20:00 uur

Lees verder >

Nieuws

4 juni 2018

Extra Gemeentevergadering op 22 juli

Aanvang 11.30 uur

Lees verder >

5 april 2018

Vertrek ds. Liesbet Geijlvoet per 1 juli 2018

Afscheidsdienst op zondag 24 juni om 14.30 uur

Lees verder >

4 februari 2018

Nieuwe flyer met activiteiten van februari t/m september

Lees verder >

Preken

3 juni 2018

Preek 03-06-2018 | Br. B. Middelkoop

Schriftlezingen: Marcus 2:23-3:6 en 2 Korintiërs 4:5-11

Lees verder >

Levenslicht

18 mei 2018

Levenslicht nr. 3 - mei 2018

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35