Open kringavond van kring Elia | Vredesinitiatieven in Palestina en IsraŽl

Nieuws

15 mei 2011

Open kringavond van kring Elia | Vredesinitiatieven in Palestina en IsraŽl

Wonderbaarlijke vredesinitiatieven in Palestina en Israël.

We beginnen de avond met muziek van de Klezmerband, want wat is dat heerlijke muziek en wat kunnen we de vredesinitiatieven van het Christian Peace Team in Palestina bewonderen!
Zr. Cocky de Graaf, lid van de Doopsgezinde Gemeente Amsterdam, heeft tijdens haar reis in Israël en Palestina bijzondere ervaringen opgedaan waarvan ze ons deelgenoot zal maken. Ervaringen die een actueel licht werpen op wat zich in de dagelijkse omgang tussen Palestijnen en Israëli’s afspeelt.
Bovendien krijgen we een beetje inzicht in de talrijke vredesinitiatieven die worden ontwikkeld door zowel de Israëliërs als de Palestijnen.
Natuurlijk kunnen we ons nooit voor 100% verplaatsen in de omstandigheden die daar heersen, maar iets van de ontwikkelingen moeten we toch tot ons nemen om een begin van een beeld van de complexe werkelijkheid te kunnen vormen.
Gied ten Berge, de socioloog die publiceerde over de religieuze achtergronden van het conflict, zal een ruw beeld schetsen van de verschillen en geschillen onder de christenen, de moslims en de joden en verbanden leggen met de huidige situatie in het conflictgebied Israël/Palestina.

Tegen deze achtergrond wordt het wonderbaarlijke karakter van de vredesinitiatieven nog verrassender. Reden om de kennismaking met de Klezmerband nader te ontwikkelen door te luisteren en -voor de liefhebbers- te dansen.

Kring Elia hoopt, met allen die dat fijn vinden, een avond te bouwen die onze kennis van Israël en Palestina vergroot en onze muzikale harten warmer doet kloppen.

Welkom woensdag 25 mei om 19.45 uur in de Bindingzaal!

« Terug

Agenda

22
maart

Kring Oase

Aanvang 14:30 uur

Lees verder >

Nieuws

22 februari 2018

Gebedsmoment veertigdagentijd

Lees verder >

18 februari 2018

Veertigdagentijdproject voor Stichting Vluchteling Studenten UAF

Lees verder >

4 februari 2018

Nieuwe flyer met activiteiten van februari t/m september

Lees verder >

30 januari 2018

Passieronde veertigdagentijd

Start op 21 februari

Lees verder >

Preken

Levenslicht

10 maart 2018

Levenslicht nr. 1 - januari/februari 2018

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35