Toneelstuk 'Adres onbekend'

Nieuws

15 april 2013

Toneelstuk 'Adres onbekend'

Toneelstuk ‘Adres onbekend’ op zaterdag 4 mei

Op zaterdag 4 mei zal om 15.00 uur in de kerkzaal het toneelstuk ‘Adres onbekend’ opgevoerd worden door toneelgroep Cabaal.

Het toneelstuk (naar een novelle van Kathrine Kressman Taylor) gaat over twee vrienden, een Jood en een Duitser, en past zeer goed in de tijd rondom 4 mei. Een Duitse kunstenaar en een Joodse Amerikaanse kunsthandelaar hebben samen een bloeiende galerie opgezet in San Francisco. Er ontstaat een hechte vriendschap tussen de twee mannen. Echter, de opkomst van het Nazisme in die jaren wordt de tragische spelbreker.

Het belooft een indrukwekkende voorstelling te worden. De schrijfster, Kathrine Kressmann Taylor werd geboren in 1903 in Portland, Oregon. Zij studeerde in 1924 af en verhuisde naar San Francisco alwaar ze tekstschrijfster werd voor een reclamebureau. Het verhaal – de briefwisseling tussen twee vrienden – is niet zomaar een fantasie geweest. Het berustte op een ingrijpende ervaring in haar privéleven, waarbij ze tot haar stomme verbazing zag hoe een bevriend Duits echtpaar die een paar jaar onder de invloed van de nazipropaganda had gestaan in de jaren dertig, hun Joodse vrienden brutaal negeerden en de rug toekeerden.

U bent van harte welkom om dit toneelstuk bij te wonen. Toegang is gratis, na afloop wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd en is er gelegenheid om in de Bindingzaal een kopje thee of koffie te drinken. Het toneelstuk is geschikt vanaf ongeveer 13/14 jaar. Aanvang 15.00 uur, zaal open vanaf 14.30 uur.

 

 

« Terug

Agenda

13
december

Plantenactie bezoekcommissie

Aanvang 10:00 uur

Lees verder >

Nieuws

4 december 2017

Familiekerstfeest onder de boom

Op zondag 17 december om 16.00 uur

Lees verder >

3 december 2017

Adventsproject 'Hart voor onderwijs' in Nepal

Lees verder >

27 november 2017

Prijswinnaars van de bazar

Lees verder >

13 november 2017

Films en interviews 75 jaar kampen

Lees verder >

30 oktober 2017

De beuk is gekapt

Lees verder >

Preken

Levenslicht

9 december 2017

Levenslicht nr. 7 - oktober/november 2017

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35