Kleding- en speelgoedbeurs

Nieuws

15 maart 2014

Kleding- en speelgoedbeurs

Op zaterdag 5 april vindt van 10.30-15.00 uur de jaarlijkse kleding- en speelgoedbeurs plaats in de Bindingzaal. De opbrengst van de kledingbeurs is dit jaar bestemd voor: Een gezonde vakantie voor door straling bedreigde Japanse kinderen uit Fukushima.

Heeft u kleding, schoenen, tassen, speelgoed enz. bestemd voor verkoop op de kledingbeurs, dan kunt u deze inleveren op één van de volgende dagen:
- Zondag 30 maart vóór de kerkdienst
- Woensdag 2 april 14.00-21.00 uur
- Donderdag 3 april 09.30-21.00 uur
- Vrijdag 4 april 09.30-15.00 uur

Uiteraard bent u 5 april van harte welkom om te komen shoppen in onze ‘winkel’. Koop die prachtige trui, besteed uw laatste reserve en geniet en steun daarbij een vergeten groep Japanse kinderen! Graag tot dan, de koffie en thee staan klaar!

 

De Tsunami in 2010 beschadigde de aldaar werkende kerncentrales zodanig dat een groot gebied in Fukushima radioactief besmet raakte. De gevolgen zijn ingrijpend: ook nu nog mogen de kinderen daar maximaal 1 uur per dag buitenspelen...De overheid komt nauwelijks te hulp; eigenlijk ontkent de centrale overheid dat er nog een gevaarlijk probleem actief is: de straling. Een groep Japanse jongeren met visie organiseert 1 x per jaar een vakantiereis voor zoveel mogelijk kinderen uit Fukushima naar de bergen bij Osaka; 750 km weg van het ongezonde gebied. Deze jongeren werken er hard aan hun activiteiten professioneel aan te pakken om de groep kinderen elk jaar groter te kunnen maken. Bovendien bouwen ze een relatienetwerk op om ervoor te zorgen dat hun organisatie zelfstandig kan blijven werken en in de toekomst meer initiatieven kan nemen om de leefbaarheid van Fukushima weer op een goed peil te brengen. De opbrengst van de kledingbeurs 2014 steunt dus initiatiefrijke jongeren met een prachtig doel: hulp aan Fukushima-kinderen, waarvan de gezondheid zwaar wordt bedreigd, en de opbouw van een duurzaam hulpnetwerk. Het project is ingebracht door Willem Keessen, die de organiserende jongeren kent en zo een lijntje vormt tussen Japan en de Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer.

 

« Terug

Agenda

22
maart

Kring Oase

Aanvang 14:30 uur

Lees verder >

Nieuws

22 februari 2018

Gebedsmoment veertigdagentijd

Lees verder >

18 februari 2018

Veertigdagentijdproject voor Stichting Vluchteling Studenten UAF

Lees verder >

4 februari 2018

Nieuwe flyer met activiteiten van februari t/m september

Lees verder >

30 januari 2018

Passieronde veertigdagentijd

Start op 21 februari

Lees verder >

Preken

Levenslicht

10 maart 2018

Levenslicht nr. 1 - januari/februari 2018

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35