Forumavond: Jongeren en de Doopsgezinde Gemeente

Nieuws

15 januari 2012

Forumavond: Jongeren en de Doopsgezinde Gemeente

Gecombineerde 18plusgroep en gemeenteavond op woensdag 8 februari 

Wat kunnen we voor elkaar betekenen?
Hebben jongeren nog een boodschap aan de Doopsgezinde Gemeente en wat heeft de Doopsgezinde Gemeente te bieden aan jongeren anno 2012? Over deze vragen en een aantal prikkelende, confronterende stellingen willen we graag in gesprek komen met jonge mensen en leden van onze Doopsgezinde Gemeente. Bijvoorbeeld de stelling dat de opvattingen van de kerk te star en achterhaald zijn voor de onderwerpen waar jongeren mee zitten. Waar geloven we nog in en hebben we daar een Gemeente voor nodig? Is God het struikelblok? Hoe betekenisvol is de Bijbel nog? Is de doop een overbodig ritueel? Het zijn belangrijke vragen met het zicht op de toekomst van de Doopsgezinde Gemeente. Hebben we nog iets met elkaar en waar liggen dan de raakvlakken?
We moeten uit onze ‘comfort-zone’ en waarschijnlijk met de billen bloot! Alleen als we ons kwetsbaar op durven stellen, kunnen we nader tot elkaar komen. Durven we dat aan? Wij hopen van wel en denken dat het de moeite waard is.
Van harte uitgenodigd voor deze avond op woensdag 8 februari onder leiding van ds. Henk Leegte (Amsterdam). We beginnen met een gezamenlijke maaltijd om 19.00 uur. Graag wel ruim van te voren aanmelden (uiterlijk zondag 5 februari), zodat we met de boodschappen er rekening mee kunnen houden. Graag per e-mail naar n.eveleens@dgaalsmeer.nl of via de inschrijflijst in de kerk. Het programma begint dan om ongeveer 20.00 uur. We vertrouwen op een grote opkomst. Iedereen is van harte welkom!

« Terug

Agenda

22
maart

Kring Oase

Aanvang 14:30 uur

Lees verder >

Nieuws

22 februari 2018

Gebedsmoment veertigdagentijd

Lees verder >

18 februari 2018

Veertigdagentijdproject voor Stichting Vluchteling Studenten UAF

Lees verder >

4 februari 2018

Nieuwe flyer met activiteiten van februari t/m september

Lees verder >

30 januari 2018

Passieronde veertigdagentijd

Start op 21 februari

Lees verder >

Preken

Levenslicht

10 maart 2018

Levenslicht nr. 1 - januari/februari 2018

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35