Forumavond: Jongeren en de Doopsgezinde Gemeente

Nieuws

15 januari 2012

Forumavond: Jongeren en de Doopsgezinde Gemeente

Gecombineerde 18plusgroep en gemeenteavond op woensdag 8 februari 

Wat kunnen we voor elkaar betekenen?
Hebben jongeren nog een boodschap aan de Doopsgezinde Gemeente en wat heeft de Doopsgezinde Gemeente te bieden aan jongeren anno 2012? Over deze vragen en een aantal prikkelende, confronterende stellingen willen we graag in gesprek komen met jonge mensen en leden van onze Doopsgezinde Gemeente. Bijvoorbeeld de stelling dat de opvattingen van de kerk te star en achterhaald zijn voor de onderwerpen waar jongeren mee zitten. Waar geloven we nog in en hebben we daar een Gemeente voor nodig? Is God het struikelblok? Hoe betekenisvol is de Bijbel nog? Is de doop een overbodig ritueel? Het zijn belangrijke vragen met het zicht op de toekomst van de Doopsgezinde Gemeente. Hebben we nog iets met elkaar en waar liggen dan de raakvlakken?
We moeten uit onze ‘comfort-zone’ en waarschijnlijk met de billen bloot! Alleen als we ons kwetsbaar op durven stellen, kunnen we nader tot elkaar komen. Durven we dat aan? Wij hopen van wel en denken dat het de moeite waard is.
Van harte uitgenodigd voor deze avond op woensdag 8 februari onder leiding van ds. Henk Leegte (Amsterdam). We beginnen met een gezamenlijke maaltijd om 19.00 uur. Graag wel ruim van te voren aanmelden (uiterlijk zondag 5 februari), zodat we met de boodschappen er rekening mee kunnen houden. Graag per e-mail naar n.eveleens@dgaalsmeer.nl of via de inschrijflijst in de kerk. Het programma begint dan om ongeveer 20.00 uur. We vertrouwen op een grote opkomst. Iedereen is van harte welkom!

« Terug

Agenda

14
december

Kring Oase

Aanvang 14:30 uur

Lees verder >

Nieuws

4 december 2017

Familiekerstfeest onder de boom

Op zondag 17 december om 16.00 uur

Lees verder >

3 december 2017

Adventsproject 'Hart voor onderwijs' in Nepal

Lees verder >

27 november 2017

Prijswinnaars van de bazar

Lees verder >

13 november 2017

Films en interviews 75 jaar kampen

Lees verder >

30 oktober 2017

De beuk is gekapt

Lees verder >

Preken

Levenslicht

9 december 2017

Levenslicht nr. 7 - oktober/november 2017

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35