Maandag 18 april: Lezing Tony Chocolonely

Nieuws

14 april 2016

Maandag 18 april: Lezing Tony Chocolonely

Chocolade, wie wordt daar nu niet blij van? En van Tony’s Chocolonely al helemaal, hét merk dat strijdt voor 100% slaafvrije (zonder kinderarbeid of -slavernij) chocolade. Nadat in het televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde was aangetoond dat geen enkele chocoladefabrikant die het Harkin-Engel Protocol had getekend zich hield aan de afspraken die waren gemaakt in 2001 (namelijk vanaf 2005 slaafvrije chocolade op de markt brengen), besloten de makers onder het motto "if you can't beat them, join them" hun eigen slaafvrije chocolade te produceren en op de markt te brengen.

Hun missie is duidelijk. Ze willen de allerlekkerste chocolade maken van de beste verse cacao, zonder nare bijsmaak. Ze zullen niet rusten voordat iedereen in de chocoladewereld krijgt waar hij of zij recht op heeft. Zo zijn ze bijvoorbeeld het Bean to Bar project gestart waar een directe handelsrelatie met cacaoboeren centraal staat.

Een heerlijke avond dus! We organiseren deze avond samen met de commissie Fairtrade van de Doopsgezinde Gemeente en de Aalsmeerse Wereldwinkel. Zoals altijd zijn de deuren open vanaf 19.30uur, beginnen we 20.00 uur, en vragen we een vrijwillige bijdrage van 5 euro.

Deze activiteit wordt georganiseerd door de Zin-Inn van de Doopsgezinde Gemeente. De Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer biedt open ruimte voor ontmoeting en gesprek. Het Zin-Inn programma is samenbindend en vredestichtend en spitst zich toe op geloof, zingeving en maatschappij. De Zin-Inn groeit vanuit een doopsgezinde visie op mens en wereld.

« Terug

Agenda

17
december

Kerkdienst | mw. Ellen van Houten-Oranje - 3e advent

Aanvang 10:00 uur

Collecte in natura voor het Jeannette Noëlhuis

Lees verder >

Nieuws

4 december 2017

Familiekerstfeest onder de boom

Op zondag 17 december om 16.00 uur

Lees verder >

3 december 2017

Adventsproject 'Hart voor onderwijs' in Nepal

Lees verder >

27 november 2017

Prijswinnaars van de bazar

Lees verder >

13 november 2017

Films en interviews 75 jaar kampen

Lees verder >

30 oktober 2017

De beuk is gekapt

Lees verder >

Preken

Levenslicht

9 december 2017

Levenslicht nr. 7 - oktober/november 2017

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35