Nieuws

14 maart 2010

Kleding- en speelgoedbeurs

Op zaterdag 10 april vindt van 10.30-15.00 uur de jaarlijkse kleding- en speelgoedbeurs plaats in de Bindingzaal. De opbrengst van de kledingbeurs is dit jaar bestemd voor noodhulp door Mennonite Central Committee (MCC) in Haïti.

Na de verschrikkelijke aardbeving van 12 januari is er na de eerste periode van noodhulp nog ongelooflijk veel geld nodig op de langere termijn. Het bedrag dat de kledingbeurs van 10 april opbrengt, is daarvoor bestemd. MCC is al jarenlang actief in Haïti, voornamelijk op het gebied van mensenrechten, herbebossing en educatie over duurzaamheid. Vlak na de beving is, in afwachting van de grote hulporganisaties, door MCC noodhulp gestart in de vorm van voedselhulp, filters voor schoon drinkwater en hulp op het gebied van onderdak. Vele duizenden tentdoeken, twee containers met vlees in blik, tienduizend lakens, twintigduizend hulppakketten hebben hun weg naar Haïti al gevonden. Voor de langere termijn wordt er o.a. gekozen voor herbouw van woningen, maar ook bijvoorbeeld voor hulp bij traumaverwerking. Marcus Schiere, de zoon van br. Jaap Schiere, is onlangs enkele weken voor MCC naar Haïti geweest waarbij hij in een team van architecten de toestand van woningen en gebouwen beoordeelde en advies gaf voor herbouw of sloop. Ook werkt er al twee jaar een jonge Nederlandse vrouw in het MCC-team in Haïti, Margot de Greef, die op de site van doopsgezind WereldWerk vertelt over haar ervaringen na de aardbeving. In doopsgezind nl nr. 4 stond een artikel over haar. Via Jaap en Marcus Schiere proberen we een concreet (bouw)project te bepalen waarvoor het geld van de kledingbeurs wordt bestemd. Ondanks het vele geld dat is ingezameld via giro 555 is de nood nog lang niet gelenigd. Zoals Jaap Schiere schrijft: Ook voor de middellange en lange termijn blijven middelen nodig, dan pas worden de lacunes zichtbaar waar de snelle en massale hulp geen antwoord heeft gevonden. Wat wij van u vragen is uw kasten thuis eens na te kijken: is er kleding bij die u niet meer draagt, naar welk speelgoed wordt niet meer omgekeken? Wij zijn blij als u uw spullen bij ons brengt zodat we ze kunnen verkopen.

De inlevertijden zijn:

Zondag 4 april               voor de kerkdienst

Woensdag 7 april           14.00-20.30 uur

Donderdag 8 april            9.30-21.00 uur

Vrijdag 9 april                   9.30-15.00 uur

U begrijpt het, we willen u graag verwelkomen op onze beurs waar u, onder het genot van een gratis kopje koffie of thee, rustig kunt kijken tussen de goed gesorteerde kleding en het speelgoed. We hopen dat u met een volle tas ‘nieuwe’ aankopen naar huis gaat en wij zo bovengenoemd doel kunnen steunen. Twee vliegen in één klap dus: thuis houdt u opruiming in de kasten en op 10 april kunt u uw garderobe weer aanvullen met allerlei ‘nieuws’! Bovendien steunt u er een prachtig doel mee.

Het kledingbeursteam

« Terug

Agenda

14
december

Kring Oase

Aanvang 14:30 uur

Lees verder >

Nieuws

4 december 2017

Familiekerstfeest onder de boom

Op zondag 17 december om 16.00 uur

Lees verder >

3 december 2017

Adventsproject 'Hart voor onderwijs' in Nepal

Lees verder >

27 november 2017

Prijswinnaars van de bazar

Lees verder >

13 november 2017

Films en interviews 75 jaar kampen

Lees verder >

30 oktober 2017

De beuk is gekapt

Lees verder >

Preken

Levenslicht

9 december 2017

Levenslicht nr. 7 - oktober/november 2017

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35