Concert 'First Mennonite Church Choir uit Winnipeg'

Nieuws

13 juni 2011

Concert 'First Mennonite Church Choir uit Winnipeg'

Op zondag 10 juli om 12.30 uur geeft het First Mennonite Church Choir uit Winnipeg, Canada een concert in de Doopsgezinde Singelkerk

Het gemengd koor zal werken van Mendelssohn, Fauré, Rutter, Bortniansky, Rachmaninoff en andere bekende componisten uitvoeren. Daarnaast zingt het koor werken gecomponeerd of bewerkt door de Canadese componisten Eleanor Daley, Larry Nickel en Esther Wiebe. Ook horen bij het programma levendige uitvoeringen van diverse spirituals en folk songs.

Het koor staat onder leiding van Yuri Klaz. Hij is aan het St. Petersburg Staatsconservatorium afgestudeerd als koordirigent. Voor zijn bijdrage aan de muziek heeft hij de titel Geëerd Kunstenaar van Rusland gekregen. Hij emigreerde in 2000 naar Canada.

Het concert op 10 juli maakt deel uit van een serie concerten in Nederland (12 juli om 20.00 uur in de doopsgezinde kerk, Paleisstraat 8, Den Haag), Duitsland en Frankrijk. Het koor heeft in 2007 al een serie concerten gegeven in Duitsland.

De First Mennonite Church werd in de jaren 20 van de vorige eeuw gesticht door doopsgezinden uit de Oekraïne, die na de Russische Revolutie naar Canada emigreerden. Na de Tweede Wereldoorlog groeide de gemeente sterk door de toevloed van immigranten uit de Oekraïne. De gemeente gebruikt zowel Duits als Engels in haar kerkdiensten. Koorzang is verweven in het leven van de gemeenschap.

Wij nodigen u van harte uit dit concert en/of de dienst, met koorzang, die hieraan vooraf gaat (10.30-11.30 uur), bij te wonen.

Contactpersoon voor het concert is Mieke Krebber, e-mail: m.krebber@vdga.nl.

 

« Terug

Agenda

14
december

Kring Oase

Aanvang 14:30 uur

Lees verder >

Nieuws

4 december 2017

Familiekerstfeest onder de boom

Op zondag 17 december om 16.00 uur

Lees verder >

3 december 2017

Adventsproject 'Hart voor onderwijs' in Nepal

Lees verder >

27 november 2017

Prijswinnaars van de bazar

Lees verder >

13 november 2017

Films en interviews 75 jaar kampen

Lees verder >

30 oktober 2017

De beuk is gekapt

Lees verder >

Preken

Levenslicht

9 december 2017

Levenslicht nr. 7 - oktober/november 2017

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35