Kring Ruth houdt open kringavond

Nieuws

13 februari 2012

Kring Ruth houdt open kringavond


Donderdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag en het leek ons goed om daar iets mee te doen. We zochten naar een bijzondere vrouw en kwamen uit bij Lily Nieuwenhuizen, die haar borstkanker overwon en initiatiefnemer is van het Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep.

De kracht van kanker
In Nederland krijgt 1 op de 3 mensen kanker. Een ziekte die vaak gepaard gaat met verdriet, angst en pijn. Toch heeft kanker ook een andere kant. Een kant waarvan we soms niet eens wisten dat we die in ons hadden. Vanuit de pijn kan zomaar iets nieuws ontstaan, een niet te stoppen drijfveer. Dit ervoer ook Lily Nieuwenhuizen na haar proces met borstkanker. Mede door deze kracht realiseerde Lily met zeven initiatiefnemers het bijzondere Adamas Inloophuis dat nu vijf jaar volop in "beweging" is.
Ook Nicky Westerhof (27) wordt al op heel jonge leeftijd geconfronteerd met kanker. Na het verlies van haar moeder staat ze voor beslissingen die je eigenlijk zo jong nog niet wil nemen. Toch hebben juist dit verlies en de beslissingen die ze genomen heeft een niet te vermoeden kracht in haar losgemaakt. De weg die zich voor haar opende, volgde zij moeiteloos en vanaf 1 januari 2012 is zij begonnen als opvolgster van Lily. Donderdag 8 maart is Nicky bij ons te gast om ons over de "kracht van kanker" te vertellen.
Gezien het bijzondere onderwerp nodigen wij iedereen, die hiervoor belangstelling heeft, van harte uit om onze kringavond bij te wonen. Het programma start om 20.00 uur in een zaal van de doopsgezinde kerk en vanaf 19.45 uur staan thee en koffie klaar.
Informatie en opgave bij Gerda Stieva, g.stieva@dgaalsmeer.nl.« Terug

Agenda

17
december

Kerkdienst | mw. Ellen van Houten-Oranje - 3e advent

Aanvang 10:00 uur

Collecte in natura voor het Jeannette Noëlhuis

Lees verder >

Nieuws

4 december 2017

Familiekerstfeest onder de boom

Op zondag 17 december om 16.00 uur

Lees verder >

3 december 2017

Adventsproject 'Hart voor onderwijs' in Nepal

Lees verder >

27 november 2017

Prijswinnaars van de bazar

Lees verder >

13 november 2017

Films en interviews 75 jaar kampen

Lees verder >

30 oktober 2017

De beuk is gekapt

Lees verder >

Preken

Levenslicht

9 december 2017

Levenslicht nr. 7 - oktober/november 2017

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35