Kleding- en speelgoedbeurs

Nieuws

6 maart 2011

Kleding- en speelgoedbeurs

Op zaterdag 9 april vindt van 10.30-15.00 uur de jaarlijkse kleding- en speelgoedbeurs plaats in de Bindingzaal. De opbrengst van de kledingbeurs is dit jaar bestemd voor het huizenproject in Uganda van Grannies to Grannies (G2G). G2G is een initiatief van grootmoeders uit Nederland die sympathiseren met de organisatie WorldGranny. Sommigen hebben enkele jaren in ontwikkelingslanden (voornamelijk Afrika) gewerkt en zijn begaan met het lot van grootmoeders aldaar. Het zijn daar de grootmoeders die de zorg voor hun kleinkinderen op zich nemen wanneer de ouders lijden aan aids of zijn gestorven. Zij zijn de aangewezen personen om deze zware taak op hun schouders te nemen.

Om de levensomstandigheden van deze grannies en hun kleinkinderen te verbeteren, worden er in Jinja, Uganda, huizen gebouwd. Het zijn kleine huizen van steen die veel sterker zijn dan de hutten. Het geld komt van donaties en het project wordt uitgevoerd onder de leiding van een lokale organisatie PEFO (Phoebe Education Fund for Aids Orphans Vulnerable Children). Het aantal weeskinderen in Uganda wordt geschat op twee miljoen. PEFO is in 2003 gestart door drie jonge Ugandezen die zelf als wees zijn opgegroeid. In het district Jinja wonen meer dan tweehonderd grootmoeders in slechte hutten die ongeschikt zijn voor bewoning met kleinkinderen. De ervaring heeft geleerd dat slechte huizen direct zijn gekoppeld aan slechte sanitaire voorzieningen en hygiëne.

Een grootmoeder vertelt hoe zij en haar kleinkinderen naar buiten renden als het regende omdat hun lekke huis op instorten stond. Nu zijn ze veilig, droog en gelukkig in een stevig, nieuw huis. Het is geweldig om te zien en te horen hoe een huis iemands leven volledig kan veranderen.

Eén huis kost € 2300,- en met de opbrengst van de kledingbeurs hopen we minimaal één huis bij elkaar te krijgen voor de Grannies in Jinja!

Wat wij van u vragen is uw kasten thuis eens na te kijken: Is er kleding bij die u niet meer draagt, naar welk speelgoed wordt niet meer omgekeken? Wij zijn blij als u uw spullen bij ons brengt zodat we ze kunnen verkopen.

De inlevertijden zijn:

Zondag 3 april             voor de kerkdienst
Woensdag 6 april       14.00-20.30 uur
Donderdag 7 april         9.30-21.00 uur
Vrijdag 8 april               9.30-15.00 uur

U begrijpt het al, we willen u graag verwelkomen op onze beurs waar u, onder het genot van een gratis kopje koffie of thee, rustig kunt kijken tussen de goed gesorteerde kleding en het speelgoed. Twee vliegen in een klap dus: thuis houdt u opruiming in de kasten en op 9 april kunt u uw garderobe weer aanvullen met allerlei ‘nieuws’! Bovendien steunt u er een prachtig doel mee. Voor informatie over G2G kunt u terecht op de website: www.worldgranny.nl.

« Terug

Agenda

14
december

Kring Oase

Aanvang 14:30 uur

Lees verder >

Nieuws

4 december 2017

Familiekerstfeest onder de boom

Op zondag 17 december om 16.00 uur

Lees verder >

3 december 2017

Adventsproject 'Hart voor onderwijs' in Nepal

Lees verder >

27 november 2017

Prijswinnaars van de bazar

Lees verder >

13 november 2017

Films en interviews 75 jaar kampen

Lees verder >

30 oktober 2017

De beuk is gekapt

Lees verder >

Preken

Levenslicht

9 december 2017

Levenslicht nr. 7 - oktober/november 2017

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35