3 april 2011: voorstelling Menno!

Nieuws

6 maart 2011

3 april 2011: voorstelling Menno!

In de kerkzaal zal de voorstelling Menno Simonszoon, geloof, hoop en twijfel uit het hoge Noorden uitgevoerd worden, georganiseerd in samenwerking met de Doopsgezinde Gemeente Haarlemmermeer.

In Menno Simonszoon vertelt Menno over zijn bewogen leven als kerkleider. Hij wordt als boerenzoon geboren in het Friese Witmarsum. Als rooms-katholiek priester begint Menno te twijfelen aan de leer van de kerk. Op een dag besluit hij zich aan te sluiten bij de doperse beweging die geen kinderen, maar volwassenen doopt. De dopers willen ‘dopen wat mondig is’. Dat is een gevaarlijke keuze, want ze worden vervolgd en velen eindigen op de brandstapel. Kort daarna wordt Menno gevraagd de kerk te leiden. Hij zal een leven leiden van vervolging en vluchten. Intussen moet hij binnen de doperse beweging bemiddelen in tal van conflicten.

Menno Simonszoon, de volkse priester die een doperse leider wordt. Menno, de man die de doperse beweging in geweldloos vaarwater brengt en zo behoedt voor een roemloos einde. Er zijn wereldwijd miljoenen mennonieten. In Nederland noemen de leden van de 118 doopsgezinde Gemeenten in Nederland zich doopsgezinden.

In de voorstelling klinken liedjes uit de tijd van Menno voorzien van nieuwe teksten. Aan de voorstelling werken mee: Kees Posthumus, spel, en Juul Beerda, accordeon. Regisseur is Heleen Hennink. De voorstelling begint om 15.00 uur. Toegang is gratis, na afloop kunt u een vrijwillige bijdrage geven.

« Terug

Agenda

14
december

Kring Oase

Aanvang 14:30 uur

Lees verder >

Nieuws

4 december 2017

Familiekerstfeest onder de boom

Op zondag 17 december om 16.00 uur

Lees verder >

3 december 2017

Adventsproject 'Hart voor onderwijs' in Nepal

Lees verder >

27 november 2017

Prijswinnaars van de bazar

Lees verder >

13 november 2017

Films en interviews 75 jaar kampen

Lees verder >

30 oktober 2017

De beuk is gekapt

Lees verder >

Preken

Levenslicht

9 december 2017

Levenslicht nr. 7 - oktober/november 2017

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35