3 april 2011: voorstelling Menno!

Actueel

Nieuws

6 maart 2011

3 april 2011: voorstelling Menno!

In de kerkzaal zal de voorstelling Menno Simonszoon, geloof, hoop en twijfel uit het hoge Noorden uitgevoerd worden, georganiseerd in samenwerking met de Doopsgezinde Gemeente Haarlemmermeer.

In Menno Simonszoon vertelt Menno over zijn bewogen leven als kerkleider. Hij wordt als boerenzoon geboren in het Friese Witmarsum. Als rooms-katholiek priester begint Menno te twijfelen aan de leer van de kerk. Op een dag besluit hij zich aan te sluiten bij de doperse beweging die geen kinderen, maar volwassenen doopt. De dopers willen ‘dopen wat mondig is’. Dat is een gevaarlijke keuze, want ze worden vervolgd en velen eindigen op de brandstapel. Kort daarna wordt Menno gevraagd de kerk te leiden. Hij zal een leven leiden van vervolging en vluchten. Intussen moet hij binnen de doperse beweging bemiddelen in tal van conflicten.

Menno Simonszoon, de volkse priester die een doperse leider wordt. Menno, de man die de doperse beweging in geweldloos vaarwater brengt en zo behoedt voor een roemloos einde. Er zijn wereldwijd miljoenen mennonieten. In Nederland noemen de leden van de 118 doopsgezinde Gemeenten in Nederland zich doopsgezinden.

In de voorstelling klinken liedjes uit de tijd van Menno voorzien van nieuwe teksten. Aan de voorstelling werken mee: Kees Posthumus, spel, en Juul Beerda, accordeon. Regisseur is Heleen Hennink. De voorstelling begint om 15.00 uur. Toegang is gratis, na afloop kunt u een vrijwillige bijdrage geven.

« Terug

Agenda

25
februari

Kerkdienst | br. Jan Broere

Aanvang 10:00 uur

Lees verder >

Nieuws

22 februari 2018

Gebedsmoment veertigdagentijd

Lees verder >

18 februari 2018

Veertigdagentijdproject voor Stichting Vluchteling Studenten UAF

Lees verder >

4 februari 2018

Nieuwe flyer met activiteiten van februari t/m september

Lees verder >

30 januari 2018

Passieronde veertigdagentijd

Start op 21 februari

Lees verder >

21 januari 2018

Oecumenische viering van 21 januari terug te beluisteren

Lees verder >

Preken

24 december 2017

Preek 24-12-2017 | Br. M. Hofman

Lees verder >

Levenslicht

10 maart 2018

Levenslicht nr. 1 - januari/februari 2018

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35