Ambassade van Vrede

Nieuws

5 september 2012

Ambassade van Vrede - Vredesweek

In de Vredesweek van 15 september tot 23 september is er voor het eerst een Ambassade van Vrede in Aalsmeer. In de Doopsgezinde Gemeente zullen door verschillende activiteiten de vrede dichtbij en veraf onder de aandacht worden gebracht.

Naast de oecumenische viering in de Open Hof Kerk op zondag 23 september, zullen er gedurende de Vredesweek twee avonden worden verzorgd. Ook zal er de hele maand de expositie ‘Vergeven - Verzoenen’ te bezichtigen zijn.

Het IKV Pax Christi heeft vorige jaar een Ministerie van Vrede opgericht. Op veel plaatsen vindt dit navolging met het oprichten van Ambassades van Vrede, die door verschillende activiteiten vrede dichtbij en veraf onder de aandacht van de mensen willen brengen. Dit jaar willen wij van start gaan met een eigen Ambassade van Vrede in Aalsmeer. Volgend jaar willen we dit in de Vredesweek in een breder verband verder gestalte geven.

Op maandagavond 17 september:

Return to sender: De Internationale Vredeskerk.
Wij ontvangen een bijzondere gast uit Honduras: Willy Hugo. Hij is bekend met de sociale dynamiek in de super arme woonoorden van de samenleving in Honduras. Hij heeft verder een levende kennis van de vredestheologie zoals die leeft in het gewelddadige Honduras. Hij vertelt over de persoonlijke keuzes die je zou kunnen of eigenlijk misschien moeten maken als consequentie van het feit dat je beschikt over die kennis van de sociale dynamiek en de moderne Vredestheologie. Ook zal Jaap Schiere vertellen over de Internationale Vredesgemeente. In dit netwerk willen kerken van over de wereld elkaar ontmoeten en wederzijds inspireren op het gebied van Vredeswerk. De wederkerigheid in het geven en ontvangen van inspiratie voor dit werk is de basis voor dit werk. Vroeger was dit meer eenrichtingsverkeer. Maar nu is het een wederzijds elkaar inspireren door persoonlijke contacten over en weer.

Aanvang van deze avond is 20.00 uur. Doopsgezinde Kerk, Zijdstraat 55 Aalsmeer.

Op dinsdagavond 18 september:

Syrië, is er nog hoop in een burgeroorlog?
De volksopstand die anderhalf jaar geleden uitbrak in Syrië heeft zich ontwikkeld tot een regelrechte burgeroorlog waarbij inmiddels zo'n 20.000 mensen omgekomen zijn en vele honderdduizenden gewond, gevangen of gevlucht. Is er nog hoop voor Syrië?

Jan Jaap van Oosterzee, werkzaam bij IKV Pax Christi, gaat in op de situatie in Syrië aan de hand van portretten van Syriërs die zich vreedzaam verzetten tegen de dictatuur en de onderdrukking. Daartoe worden enkele gasten uitgenodigd. Vanaf het begin van de volksopstand heeft IKV Pax Christi deze burgeractivisten ondersteund. In maart van dit jaar startte IKV Pax Christi zelfs de campagne Adopt A Revolution. (https://www.adoptarevolution.nl/). Hoe houden de plaatselijke burgercomités dit vreedzaam burgerverzet vol te midden van een burgeroorlog? Is er nog hoop voor een vreedzamer en vrijer Syrië, als het regime van Assad ten einde komt? En kunnen wij vanuit Nederland iets voor hen betekenen?

Aanvang van deze avond is 20.00 uur. Doopsgezinde Kerk, Zijdstraat 55 Aalsmeer.

 

« Terug

Agenda

23
juni

Kennismaken met deelnemers ouderenreis

Aanvang 15:30 uur

Lees verder >

Nieuws

22 juni 2018

Ringdag op zondag 8 juli | Kerkdienst, lunch, voorstelling 'Esther'

Lees verder >

18 juni 2018

Gelegenheidskoor voor Vredesdienst op 16 september

Lees verder >

4 juni 2018

Extra Gemeentevergadering op 22 juli

Aanvang 11.30 uur

Lees verder >

5 april 2018

Vertrek ds. Liesbet Geijlvoet per 1 juli 2018

Afscheidsdienst op zondag 24 juni om 14.30 uur. Vanaf 14.00 uur is er koffie en thee.

 

Lees verder >

4 februari 2018

Nieuwe flyer met activiteiten van februari t/m september

Lees verder >

Preken

3 juni 2018

Preek 03-06-2018 | Br. B. Middelkoop

Schriftlezingen: Marcus 2:23-3:6 en 2 Korintiërs 4:5-11

Lees verder >

Levenslicht

18 mei 2018

Levenslicht nr. 3 - mei 2018

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35