Lezing Jean-Jacques Suurmond

Nieuws

3 juli 2012

Lezing Jean-Jacques Suurmond

Lezing voor iedereen die van plan is gelukkig ouder te worden

Op zaterdag 14 juli om 11.00 uur geeft
Jean-Jacques Suurmond een lezing in de doopsgezinde kerk in Aalsmeer. Het thema van de lezing is: Gelukkig ouder worden; de ouderdom als spirituele weg.

De heer Suurmond komt naar Aalsmeer op uitnodiging van Ellen van Houten, de ouderenpastor van de Doopsgezinde Gemeente. Als klant van de lokale boekhandel won zij in maart 2012 tijdens de Boekenweek de ‘Gouden Vriend van Boekhuis Aalsmeer’. Dit gaf haar het recht om één dag de ‘leiding’ van de boekhandel over te nemen. Ellen heeft deze uitdaging enthousiast aangenomen. Voor haar stond direct vast dat zij ‘boeken’ wilde verbinden met de thema’s ouderen en zingeving.

De heer Suurmond is als theoloog geboeid door de grens waar God en mens elkaar raken. In zijn lezingen en publicaties probeert hij nieuwe impulsen te geven aan het denken over religie en geloof. Buitenkerkelijk opgegroeid, werd Jean-Jacques Suurmond (1950, Kruiningen) vanaf 1970 diaconaal actief in de pinksterbeweging. In zijn veelzijdige loopbaan was hij onder andere predikant in de Verenigde Staten, hervormd predikant in Nederland en therapeut voor mensen met psychische problemen. Tegenwoordig is hij werkzaam als predikant-geestelijk verzorger, supervisor en leertherapeut. Hij schreef diverse boeken over geloof en zingeving.

Iedereen welkom

De toegang is gratis. Na afloop van de lezing worden de boeken van de heer Suurmond verkocht en zal de auteur signeren. In het Boekhuis (Zijdstraat 12) worden de favoriete boeken van Ellen van Houten gepresenteerd. Ellen is deze zaterdagmiddag zelf in de winkel aanwezig om klanten te vertellen over haar keuze. De winkel is open tot 17.00 uur.

 

« Terug

Agenda

17
december

Kerkdienst | mw. Ellen van Houten-Oranje - 3e advent

Aanvang 10:00 uur

Collecte in natura voor het Jeannette Noëlhuis

Lees verder >

Nieuws

4 december 2017

Familiekerstfeest onder de boom

Op zondag 17 december om 16.00 uur

Lees verder >

3 december 2017

Adventsproject 'Hart voor onderwijs' in Nepal

Lees verder >

27 november 2017

Prijswinnaars van de bazar

Lees verder >

13 november 2017

Films en interviews 75 jaar kampen

Lees verder >

30 oktober 2017

De beuk is gekapt

Lees verder >

Preken

Levenslicht

9 december 2017

Levenslicht nr. 7 - oktober/november 2017

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35