Nieuws

2 februari 2010

Leerhuis - leren met en van IsraŽl

Leerhuis: leren met en van Israël

Het Leerhuis is een eeuwenoude joodse methode van Bijbelstudie. De basis is het Woord, een tekst uit de Bijbel. Het doel daarbij is om te komen tot een dieper verstaan van de hele Bijbel in haar brede samenhang. Daartoe wordt gezocht naar de betekenis van de woorden en worden ze met elkaar in verband gebracht. Ook wordt geluisterd naar dat wat de rabbijnen er in de loop van de eeuwen over hebben gezegd. Uiteindelijk gaat het om de toepassing in de eigen leefsituatie van het hier en nu. De avonden staan onder leiding van ds. Douwe van der Sluis, een studiegenoot van ds. Gabe Hoekema. Douwe was in de tijd dat hij theologie studeerde drie jaar lang assistent van rabbijn en hoogleraar Ashkenazy. Jarenlang woonde Douwe een deel van het jaar in Jeruzalem. Hij was in dienst van de Stichting C.O.M.E. (COmmunication Middle East) die als doel heeft de verschillende bevolkingsgroepen met elkaar in contact te brengen. Joden, Palestijnse moslims, christenen en mensen uit andere landen.

De Leerhuisavonden worden gehouden op donderdag 4 en 25 februari, 18 maart en 8 april om 20.00 uur in het kerkgebouw. Het onderwerp is Elia, tussen fanatisme en tolerantie.

Om 19.30 uur staat de koffie en thee klaar. Iedereen is van harte welkom deel te nemen aan de Leerhuisavonden, gezien de aard van het Leerhuis, wordt wel verwacht dat men alle bijeenkomsten bezoekt.

« Terug

Agenda

22
maart

Kring Oase

Aanvang 14:30 uur

Lees verder >

Nieuws

22 februari 2018

Gebedsmoment veertigdagentijd

Lees verder >

18 februari 2018

Veertigdagentijdproject voor Stichting Vluchteling Studenten UAF

Lees verder >

4 februari 2018

Nieuwe flyer met activiteiten van februari t/m september

Lees verder >

30 januari 2018

Passieronde veertigdagentijd

Start op 21 februari

Lees verder >

Preken

Levenslicht

10 maart 2018

Levenslicht nr. 1 - januari/februari 2018

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35