Doopsgezinde Gemeente nu ook Groene Kerk

Nieuws

1 april 2014

Doopsgezinde Gemeente nu ook Groene Kerk

Met het onthullen van een bordje aan de muur symboliseert de Doopgezinde Gemeente Aalsmeer dat het een 'groene kerk' is. "En het komt er nu op aan, dat we dit steeds concreter vertalen in stappen op het gebied van duurzaamheid", zei voorzitter van de commissie duurzaamheid, Erica de Ridder, bij het onthullen van het bordje op zondag 30 maart. De kerkdienst die eraan vooraf ging, stond ook in het teken van duurzaamheid.

De Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer is al sinds 2009 een Fairtradekerk en met het toetreden tot de groep 'Groene Kerken' wordt nu een extra stap gezet in het bevorderen van duurzaamheid. Er wordt uiteraard Fairtrade koffie en thee geschonken en andere Fairtrade producten gebruikt. Afvalscheiding is ingevoerd, evenals het gebruik van ecologische schoonmaakmiddelen. De Doopsgezinde Gemeente is inmiddels overgestapt op groene stroom en groen gecompenseerd gas. Om het bewustzijn over duurzaamheid te vergroten is de 'ecologische voetstap' van de kerk berekend. Een energieadviesbureau is in de arm genomen om de energiebehoefte van het monumentale gebouw door te meten. Dit heeft erin geresulteerd dat het verwarmingssysteem nu grondig wordt aangepast om zo het gasverbruik te verminderen. Er zijn informatiebijeenkomsten georganiseerd maar bijvoorbeeld ook een duurzame fietstocht, waarbij ecologisch opererende bedrijven en organisaties zijn bezocht.

Duurzaamheid

"Groene kerk word je vrijwillig, maar het is niet vrijblijvend. Dus gaan we met z'n allen door op het pad van duurzaamheid. Dit bordje helpt ons daaraan te herinneren", aldus Erica de Ridder. Jacco Piet, ook lid van de duurzaamheidscommissie: "Groene Kerken is geen keurmerk, nee, geen commissie die even checkt of we het wel goed doen, nee, het is een beweging van kerken en mensen die een andere weg inslaan en samen vormgeven aan een duurzaam, eerlijk en rechtvaardig Gemeente zijn."

Meer informatie: www.groenekerken.nl

 

 

 

« Terug

Agenda

22
maart

Kring Oase

Aanvang 14:30 uur

Lees verder >

Nieuws

22 februari 2018

Gebedsmoment veertigdagentijd

Lees verder >

18 februari 2018

Veertigdagentijdproject voor Stichting Vluchteling Studenten UAF

Lees verder >

4 februari 2018

Nieuwe flyer met activiteiten van februari t/m september

Lees verder >

30 januari 2018

Passieronde veertigdagentijd

Start op 21 februari

Lees verder >

Preken

Levenslicht

10 maart 2018

Levenslicht nr. 1 - januari/februari 2018

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35