Kerkdienst | Ds. Herman Heijn - speciale Ringdienst

Agenda

8
juli

Kerkdienst | Ds. Herman Heijn - speciale Ringdienst

Aanvang 10:30 uur


Op zondag 8 juli komen de Ringgemeenten bij elkaar in Aalsmeer voor een bijzondere zondag. De Doopsgezinde Gemeenten Haarlem, IJmond, Haarlemmermeer en Aalsmeer komen in de Doopsgezinde Kerk in Aalsmeer bijeen om gezamenlijk de dienst te vieren. Ds. Herman Heijn van de VDG Haarlem zal voorgaan.

Na de dienst is er een lunch en de mogelijkheid een voorstelling bij te wonen van verhalenverteller Kees Posthumus en muzikant Henk van Glabbeek.
Ook de Open Hof Kerk en de RK Karmel Parochie worden uitgenodigd. De voorstelling ‘Esther, een Perzisch sprookje’, begint om 12.30 uur.

Iedereen is van harte welkom deze dag (of een gedeelte daarvan) bij te wonen. Opgeven voor deelname aan de lunch is gewenst. Meer informatie bij Anneke Brouwer: a.brouwer@dgaalsmeer.nl, Gerda Misset: g.misset@dgaalsmeer.nl of Miekje Hoffscholte: m.hoffscholte@dgaalsmeer.nl

Over de voorstelling:
Het verhaal van Esther is een meeslepend verhaal over macht en misbruik van macht, geweld en verzet, twijfel en moed. Het verhaal speelt in het huidige Iran en kent tal van Perzische elementen, zoals uitbundige feesten en feestelijke maaltijden.
In de voorstelling presenteren verhalenverteller Kees Posthumus en muzikant Henk van Glabbeek een actuele en muzikale versie van een oud oosters verhaal.
Een belangrijke rol is weggelegd voor de muziek. Van Glabbeek bespeelt verschillende Perzische instrumenten, zoals de tar, de sitar en de daf. De regie is in handen van Heleen Hennink.
In een schoonheidswedstrijd wordt Esther gekozen tot nieuwe koningin van Perzië. Wat de koning dan nog niet weet: Esther is Joods. Kort daarna dreigt haar volk te worden uitgeroeid door Haman, de hoogste ambtenaar van het land. Esther komt in actie om dat te verhinderen. Zij slaagt in haar opzet. De dreiging wordt afgewend. Tot op vandaag herdenken Joden deze goede afloop met een vrolijk feest: Poerim.

De toegang is vrij met na afloop een collecte om de kosten te dekken.

« Terug

Agenda

23
juni

Kennismaken met deelnemers ouderenreis

Aanvang 15:30 uur

Lees verder >

Nieuws

22 juni 2018

Ringdag op zondag 8 juli | Kerkdienst, lunch, voorstelling 'Esther'

Lees verder >

18 juni 2018

Gelegenheidskoor voor Vredesdienst op 16 september

Lees verder >

4 juni 2018

Extra Gemeentevergadering op 22 juli

Aanvang 11.30 uur

Lees verder >

5 april 2018

Vertrek ds. Liesbet Geijlvoet per 1 juli 2018

Afscheidsdienst op zondag 24 juni om 14.30 uur. Vanaf 14.00 uur is er koffie en thee.

 

Lees verder >

4 februari 2018

Nieuwe flyer met activiteiten van februari t/m september

Lees verder >

Preken

3 juni 2018

Preek 03-06-2018 | Br. B. Middelkoop

Schriftlezingen: Marcus 2:23-3:6 en 2 Korintiërs 4:5-11

Lees verder >

Levenslicht

18 mei 2018

Levenslicht nr. 3 - mei 2018

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35